Onze adviezen en ideeën voor de beste gender openbaring partij

  • Wat is het precies?

Termen in het Engels en altijd in het Engels… Maak je geen zorgen: we zijn hier om je uit te leggen wat een “gender reveal party” is. Het is gewoon een feestje waar je het geslacht van je baby op een originele manier aankondigt en/of leert kennen. Dit idee, dat rechtstreeks uit de Verenigde Staten komt, is in Europa al enkele jaren in een stroomversnelling geraakt.
Terwijl sommige toekomstige ouders het geheim willen bewaren tot de geboorte van hun baby, zijn anderen blij om zijn of haar geslacht officieel aan te kondigen aan hun familie en vrienden… Het gender reveal-feest, in tegenstelling tot de babyborrel, is een feest waar iedereen om hen heen voor wordt uitgenodigd. Op een gender onthullingsfeestje kunnen de ouders het geslacht van hun baby al kennen of, zoals gebruikelijk, tegelijkertijd met alle gasten te weten komen. Vraag in dit geval gewoon aan uw gynaecoloog om het woord “meisje” of “jongen” op een papiertje te schrijven en plaats het in een envelop die u aan iemand geeft die u vertrouwt (zus, oom, tante, beste vriendin…). Deze persoon zal dus de enige zijn die het geslacht van de baby kent en zal dus verantwoordelijk zijn voor het organiseren van een origineel feestje om erachter te komen of het een klein meisje of een klein jongetje is!

  • Onze tips voor het organiseren van een succesvol geslacht onthullen

Om uw geslacht onthullen partij zo succesvol mogelijk te maken, hebben we een paar tips om u te geven! Wat de decoratie betreft, aangezien het een verrassingsfeestje is om het geslacht van de toekomstige baby te onthullen, gebruikt de overgrote meerderheid van de mensen roze en blauwe versieringen. Als je je niet wilt laten meeslepen door deze stereotypen, is het aan jou om met meer neutrale kleuren te blijven. Hier zijn enkele ideeën van wat je zou kunnen aanpassen in termen van kleuren: handdoeken, een ballonboog, bekers, rietjes, bestek, slingers…

Als u hebt besloten om voor roze en blauw te gaan, kunt u uw eten ook aan deze kleuren aanpassen. Enkele ideeën van wat je kunt doen in roze en blauw:

 

–   Cupcakes met gekleurd glazuur

 

–   Popcakes 

 

–   Vruchten bedekt met gekleurde chocolade

 

–   Donuts met glazuur in de gekozen kleuren

 

–   Snoepjes (suikerspin, smarties…)

 

–   Macarons

 

Het zijn tenslotte maar ideeën, vrij om te doen wat je wilt! 

 

Hier is onze selectie van adressen:

  • Het Franse cakebedrijf: 26A industrieterrein, 1440 Brain-le-Château. U heeft op deze site een groot aanbod van diverse en gevarieerde producten (montagestukken, verjaardagstaarten, gepersonaliseerde taarten…) u vindt vast en zeker wat u leuk vindt! 
  • Fleur de sucre: 8 rue de Rosières, 1332 Genval. Gepersonaliseerde taarten, nummercake… een heleboel mooie creaties waarvoor je zal kunnen kraken !
  • Lilicup: Rue du page 55, 1050 Brussel. Dit is het adres om te weten voor cupcakes, omdat je het getest hebt, zal je niet teleurgesteld worden! 
  • Marceline gourmandine: 77 rue neuve, 6280 Gerpinnes. Cupcake bar, gepersonaliseerde taarten bij Marceline gourmandine kun je zelfs taartpops bestellen!

Om het feest nog leuker en interactiever te maken kun je verschillende “activiteiten” organiseren waaraan iedereen kan deelnemen. Hier zijn wat ideeën:

– Het voorspellen van het geslacht van de baby: het principe van deze activiteit is super eenvoudig, je hebt een lijst met verschillende vragen om uit te kiezen. Een van de antwoorden geeft aan dat het een meisje zou zijn en de andere geeft een jongen aan. Je moet bijvoorbeeld zeggen of je zoet (wat zou duiden op een meisje) of zout (wat zou duiden op een jongen) hunkeren naar. Aan het einde moet je de scores optellen en zien welke sex wint!

– Het is niet echt een activiteit, maar u kunt uw gasten vragen om gekleed te komen in roze of blauw, afhankelijk van het geslacht dat ze voorspellen. Een variatie zou zijn om een tafel met twee kolommen te maken en elk van uw gasten te vragen om een kruis in een van beide meisjes of jongens te zetten en deze aan het einde te tellen.

– Waarom doen we ook geen raadsels over de ongeboren baby? Vraag uw gasten om zijn gewicht, lengte, toekomstige naam te raden… de spanning zal er zijn tot de dag dat de baby besluit om het puntje van zijn neus te wijzen!

– Plan een “fotosessie” met elk van uw gasten zodat u dit unieke moment kunt vereeuwigen. Dit is de perfecte gelegenheid om de Eventer applicatie te gebruiken die iedereen toegang geeft tot alle content die je zal nemen en vice versa. Geen tijd meer te verliezen met het zoeken naar de foto’s rechts en links, ze worden allemaal verzameld in één en hetzelfde album: dat van jouw geslacht onthullen. 1 event = 1 Eventer album, dus je bent vrij om het te gebruiken zo vaak als je wilt en alles gratis !

– U kunt een gastenboek ter beschikking stellen om een klein briefje te schrijven dat u graag zult lezen en herlezen! U kunt dit boek personaliseren door het te decoreren met de thema’s die u voor uw feest heeft gekozen.

  • Onze originele ideeën voor het onthullen van het geslacht van de baby

Het moment waarop alle gasten en jij zo reikhalzend uitkijken: het is tijd om het geslacht van de baby te onthullen! Ter gelegenheid hiervan hebben we een (niet-uitputtende) lijst van ideeën gemaakt die u kunt gebruiken op de D-day.

– Een ballon laten ontploffen: een matzwarte ballon is gevuld met roze of blauwe confetti, het enige wat je hoeft te doen is een naald nemen, een aftelling doen en de ballon laten ontploffen!

– Voor de meer fijnproeverskant kunt u zorgen voor een taart met een neutrale kleurstelling. De spons taart zal ofwel roze of blauw zijn, spanning tot je een stuk taart snijdt dat het geslacht van de baby zal onthullen.

– Altijd met ballonnen, u kunt een grote kartonnen doos nemen waarin u ofwel roze ofwel blauwe ballonnen gevuld met helium plaatst. Je plakt het allemaal samen en als het moment daar is, open je de doos en laat je de ballonnen wegvliegen!

– De explosie van een piñata gevuld met confetti: met dit idee kunt u desgewenst uw gasten erbij betrekken. Neem wat eten om de piñata te raken, en tik erop tot hij opengaat en laat de confetti eruit vallen.

– Confetti-kanonnen: neem zoveel als je wilt, countdown en PAN explosie van roze of blauwe confetti.

– In hetzelfde idee kun je het doen met gekleurde rook, het zal geweldige souvenir foto’s maken! Hetzelfde, doe een aftelling en bij 0 opent iedereen zijn rook.

Tips : Om al deze accessoires te vinden kunt u naar Foir’fouille gaan of naar allerlei grappen en trucjes! U kunt ook online bestellen op de website “Creative-emotions”. Zorg er in ieder geval voor dat je alles wat je nodig hebt op voorhand hebt en vooral als het iets op maat is, kun je niet al te voorzichtig zijn 😉

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.